Медицинска маска

Медицинска маска

Тази статия е продължение на друга публикация.

Виж първо: Медицинска пижама-панталон

Днес пандемията отлага събития, осуетява планове и променя намеренията на големи групи от хора. Усещането, че онова което се случва около нас е извънредно и странно не е измамно. Понеже като индивиди не сме били свидетели на подобна епидемия, случващото се е действително уникално и понякога може даже да наруши вътрешното ни равновесие.

Ако се върнем обаче назад във времето ще установим, че в различни периоди не само чумата, но и холерата е разтрисала човешката цивилизация. В този ред на мисли си спомних за Пушкин и т. нар. Болдинска есен. Ето какво пише великият поет на своята годеница, Наталия Гончарова:

«Наша свадьба точно бежит от меня; и эта чума с ее карантинами — не отвратительнейшая ли это насмешка, какую только могла придумать судьба? Мой ангел, ваша любовь — единственная вещь на свете, которая мешает мне повеситься на воротах моего печального замка (где, замечу в скобках, мой дед повесил француза-учителя, аббата Николя, которым был недоволен). Не лишайте меня этой любви и верьте, что в ней всё мое счастье. Позволяете ли вы обнять вас? Это не имеет никакого значения на расстоянии 500 верст и сквозь 5 карантинов. Карантины эти не выходят у меня из головы».

Както поетът споменава в едно от писмата, да симпатизираме на щастливите хора, е даже по-благородно, отколкото съчувствието към нещастните, породено понякога от успокоението, че не сме единствените злощастници в света, което по същество си е чиста проба егоизъм.

Докато снимахме музикалните клипове направихме кройки със стандартен размер „М“, които можете да изтеглите оттук:

Резюме

Кройка на медицинска маска

Ръководство за шиене

Свързани статии:

Медицинско кимоно

Медицинска нощница

Медицински шалвари

Медицинска туника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *