Фигура и стил - част ІІІ

Фигура и стил - част ІІІ

Вторият тип фигура, който ще представим е тип Пясъчен часовник.


Характеристики:

– Закръглен бюст
– Тънка талия
– Закръглен ханш приблизително равен на обиколка с бюста


Този тип фигура също е изключително желана от представителките на женския пол. Тя е женствена, добре балансирана и пропорционална с ясно дефинирана талия открояваща се между добре оформените бюст и ханш. При такава фигура е добре да акцентирате върху цялостния силует, а не върху отделна негова част, за да не се получи визуално изкривяване на пропорциите.Какво да изберете:


Сака с изчистени линии без джобове или със скрити такива, блузи тип „прегърни ме“ от меко жарсе ще подчертаят тънката талия и бюста.

Жарсени поли с колан по талията, ще изглеждат по-добре отколкото такива с ластик, които могат да създадат илюзия за изпъкнал корем или по-едър ханш. По-същата причина избягвайте и обемните джобове.

Модели рокли, които акцентират върху талията или модели с висока талия, които удължават визуално краката. Рокли, които следват извивките на тялото също са добър избор.

Панталони със шевове „стрелички“ на корема, ще придадат изчистена линия, такива със скрит страничен цип също биха били много подходящи.В заключение:


Изберете стил характеризиращ се с меки, обгръщащи линии, които акцентират хармоничната фигура. Едноцветни материи, както и такива с дребни детайли са подходящи.

Избягвайте сака с прекалено строги и изсечени линии. Прави, безформени рокли няма да подчертаят предимствата на вашата фигура. Материи с големи щампи, твърди, тежки платове могат да придадат обем и да създадат впечатление за наднормено тегло.


Литература:

The Dressmaker’s Technique Bible, A Complete Guide to Fashion Sewing Techniques by Lorna Knight, 2008 David & Charles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *