Фигура и стил - част ІІ

Фигура и стил - част ІІ

Виж Фигура и стил – част І

Ето и първият тип фигура: висок, тесен правоъгълник или колона.


Характеристики:


– Висок ръст
– Слабо телосложение
– Малък бюст
– Висока, но не ясно дефинирана талия
– Тесен ханш
– Дълги слаби крака
– Дълги слаби ръце


Вероятно това е и една от най-желаните фигури. В модната индустрия най-често се избират модели с такава фигура, защото облечени на тях, дрехите изглеждат добре и не са нужни много и сложни корекции. Въпреки това ако сте висока и слаба може би желаете да създадете илюзията, че притежавате повече екзотични извивки.Какво да изберете:


Сака или топове с детайли на деколтето и яката, например традиционно сако с мека навита яка или блуза с къдрички или набори в областта на бюста. Късите жилетки и джъмпери ще придадат дълбочина и ще акцентират талията.

Разкроени както и плисирани поли стоят добре на високата и слаба фигура. Може да опитате и с асиметричен дизайн. Тази е и една от малкото видове фигури, на които действително стоят добре странични джобове на ханша, тъй като те визуално увеличават широчината на тази област.

Много и разнообразни стилове рокли отиват на този тип фигура. Рокли с ниска или висока талия, както и такива тип „Принцеса“ с декорирани деколтета и акценти върху бюста ще привлекат вниманието и ще придадат обем в тази област.

При панталоните изберете такива със странични джобове в областта на ханша. По-широки панталони изглеждат много добре особено такива от леки материи, например ленени за през лятото.В заключение:


Изберете стилове с добавени акценти в областта на ханша и бюста, те придават илюзия за обем. Избирайте материи с текстура, плетени, вълнени, копринени или сатенени.

Избягвайте прилепнали поли тип молив, тесни прави панталони, прилепнали блузи, защото акцентират визуално върху височината и липсата на достатъчно обем на този тип фигура.

Литература:

The Dressmaker’s Technique Bible, A Complete Guide to Fashion Sewing Techniques by Lorna Knight, 2008 David & Charles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *