Вълшебния гардероб

Вълшебния гардероб

Възможно ли е наистина да си създадем колекция от вълшебни дрехи, като защита срещу тъгата и меланхолията? На пръв поглед това изглежда в сферата на фантастиката, но оказва се, наистина съществуват определени елементи от женския гардероб, които могат да ни помогнат да се почувстваме по-добре. Ето един примерен наръчник за „щастливи дрехи“, като за начало:

1. Красива, добре ушита рокля ще ви повдигне настроението. Например такава с разкроена пола създава идеалното съотношение ханш-талия, което е женствено и същевременно удобно.2. Забелязващо се, дръзко бижу би откроило вашата индивидуалност и би ви накарало да се почувствате специални все едно носите почетна значка или медал.3. Цветовете, които срещаме в природата, като небесно синьо, листно зелено или слънчево жълто, ни свързват с нея, защитават ни от негативни емоции и ни дават допълнителна доза енергия.4. Игривите десени като точки или абстрактни форми могат да събудят у нас веселото безгрижно чувство, което сме изпитвали в детството.5. „Несъвместимите“ елементи: кожено яке и ефирна рокля, официално и ежедневно, ретро и модерно, ни ободряват, защото мозъкът ни се наслаждава на новостите и изненадващите комбинации.6. Свободното облекло и ниските обувки ни дават възможността за неограничено движение, което асоциираме със забавни приключения и пътешествия. Тесните дрехи и високите токчета ни дават противоположно усещане.7. Винтидж аксесоарите, като чанти и колани, често са с по-добро качество от тези, които можем да купим днес и подобно на старите филми ни свързват с истории от миналото и могат да ни създадат топло чувство на комфорт.8. Натуралните тъкани като лен, памук, коприна и вълна, ни дават повече от изкуствените материи, защото освен всичко друго ни приближават към природата.9. Десените на цветя, дантелените горнища и ефирните материи се асоциират с пролетта, карат ни да се чувстваме ултра женствени и да блестим от здраве.10. Всякакви модни тенденции, които хармонират с вътрешното ви аз, ще повдигнат настроението ви. Усмивката е най-добрия ви аксесоар, така че ако се усмихвате, когато носите някоя дреха, вероятно сте намерили, това което наистина ви подхожда.

Тези предложения са базирани на теоретично познание в областите на позитивната обратна връзка и позитивната психология, така че опитайте ги с отворено съзнание и посрещнете вашето ново аз!


Използвана литература и снимки:

Mind What You Wear: The Psychology of Fashion – 2014, Professor Karen Pine

Рисунка на статията от ms. Kat по идея на Joanna Baker, New York 2011, http://joanna-baker.blogspot.com/

Green dress by Eshakti

Alexander Mcqueen’s colection

Aleks Susak’s collection

Red top by Bogdar

Jumpsuit by Kalita

Dress and collar by Emilia Wickstead

Blue shirt by Stella McCartney

Blue gemstone rings and red earrings by Pomellato

Gold and black diamond earrings, and black and white diamond ring by Ara Vartanian

Brown diamond, blue sapphire bracelet and gold and bronze rings by Gaelle Khouri

Jewelery by Noor Fares

Gold and diamond ring by Susan Foster

Cherry Blossom bangle by Shaun Leane

Diorama earrings, archi necklace, archi ring by Dior Jewellery

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *