About

До настоящия момент никой от нас под каквато и да било форма не е писал за списания, вестници или блогове. Дори не се уповаваме на онзи загадъчен феномен наречен „късмет на начинаещия“, защото списанието няма да бъде комерсиално. Ще може винаги да се чете безплатно и същевременно ще е зона свободна от досадни изскачащи рекламни добавки, над които редакторите нямат почти никакъв контрол.
 
Може би прекомерно самоуверено е да се наречем още в началото електронно списание. Към днешна дата линията разделяща добрия блог от доброто списание е доста размита. Някои твърдят, че обикновено блогърите пишат от първо лице единствено число, докато информацията поднесена от репортерите във вестниците и списанията е по-авторитетна и достоверна, защото е един вид институционална и подлежи на редакторски контрол. Не съществува гаранция обаче, че т.нар. институционален контрол няма да направи публикациите тромави и еднотипни.
Всъщност оставяме пълна свобода на читателите да ни възприемат ако желаят и като блог. В днешно време независимите блогове стават все по-авторитетни, така че играта с думите „блог пост“ и „статия“ е в състояние да провокира класовото самосъзнание на журналистите. Ето защо ние не бихме желали да влизаме в полемика. Понякога в подобни дискусии се излиза извън рамките на добрия тон. Красноречива илюстрация на този феномен са думите на бившия политически директор на BBC, Андрю Марр, който заявява:
 
“…Много от блогърите изглеждат социално неадекватни, странни, самотни и раздразнени, плешиви млади начумерени мъже, които седят пред старата маса в майчиното мазе и се гневят. Те са много сърдити… ОК страната е пълна с много сърдити хора. Много от нас са понякога сърдити. Някои от нас са сърдити и пияни. Обаче т.нар. „гражданска журналистика“ представлява късно нощно излияние на много пияни хора…”
Theguardian – Андрю Марр

Това, което ние можем да гарантираме на читателите е, че няма да бъдем пияни, неадекватни, раздразнени и самотни мъже и жени както и че няма да подготвяме публикациите си седнали в подземия и мазета. Ще добавя, че като редактор седя на облицован в еко кожа удобен президентски стол. Разположени сме в симпатично светло ателие с приятна люлякова гледка, оборудвано модерно с всичко необходимо за да реализираме с удоволствие творческите си проекти. Ще се стремим, доколкото е възможно, съдържанието което публикуваме да следва добрите практики в областта. Най-важното е да се забавляваме докато работим по проектите. Нямаме други по-висши цели. 
 
С обич,
Екипът на Ms.¹ Mag²

1. Обръщението „Ms.“ е неутрална, учтива форма, без да се уточнява дали жената е омъжена или е свободна. Очевидно списанието е женско, но не е предназначено само за жени. Тя е за всички, които обичат да създават.

2. На български „маг“ означава човек, който владее тайните на магията, чародей, магьосник, вълшебник. На Английски първото значение на „mag“ е списание, съкратено от “magazine”. На Австралийски и Новозеландски Английски „mag” има смисъл на непрестанно бърборене, а произходът на думата е от Английски диалект, свързан с “magpie” (сврака).